Diensten - DAP Ursus

Ga naar de inhoud
Consultaties
Het is aan te raden uw huisdier jaarlijks te laten onderzoeken. Hierbij wordt uw dier grondig onderzocht (hart, longen, mond, ogen, vacht…) om eventueleproblemen vroegtijdig op te sporen. Wij werken enkel op afspraak om lange wachttijden te vermijden.  U kan ons steeds telefonisch bereiken om een afspraak te maken op het nummer 051/48 50 60.

Labo
Wij beschikken over eigen bloedanalysetoestellen. Op die manier zijn de bloedresultaten snel gekend en kunnen we onmiddellijk de correcte behandeling opstarten. Met behulp van microscopie kunnen oorontstekingen, huidaandoeningen, urine enz. onderzocht worden.

Echografie
Via echografie kunnen de grootte , structuur en eventuele afwijkingen aan inwendige organen onderzocht worden. Echografie wordt ook gebruikt voor drachtdiagnose.

Hospitalisatie  
Onze praktijk beschikt over twee hospitalisatieruimtes met verschillende ruime hokken. Deze zijn uitgerust met verwarming en mogelijkheid tot zuurstoftoediening. Dieren die aan een infuus hangen, worden extra geobserveerd. Aan de hand van een druppelteller krijgt uw dier de juist dosis vloeistof.Algemene chirurgie
Naast preventieve ingrepen zoals castraties en sterilisaties, voeren wij ook meer gespecialiseerde ingrepen uit: maag- en darmoperaties, oogheelkunde, verwijderen van gezwellen, keizersneden enz.Digitale radiografie
Radiografieën worden hoofdzakelijk gebruikt om botstructuren in beeld te brengen. Daarnaast worden radiografieën van borst- en buikholte genomen om informatie over de inwendige organen te verkrijgen.


Tandheelkunde
Een jaarlijkse gebitscontrole van uw hond of kat is zeker geen overbodige luxe. Huisdieren zijn meesters in het verbergen van pijn waardoor problemen vaak onopgemerkt blijven. Wij beschikken over een moderne Dental Unit en digitale dentale radiografie.
Orthopedische chirurgie
Ook voor botbreuken en complexe orthopedische ingrepen kan u bij ons terecht. Deze operaties worden hier ter plaatse uitgevoerd door een freelance specialist orthopedische chirurgie.


Oostrozebekestraat 95
8760 Meulebeke
info@dapursus.be

Terug naar de inhoud